Nieuws

Subsidie

Krijg ik subsidie voor een pelletkachel?

Een pelletkachel wordt gestookt met korrels van geperste houtsnippers: houtpellets. Tot 2021 kunt u subsidie krijgen als u een pelletkachel koopt.

Pelletkachel als vervanger open haard of houtkachel

Pelletkachels stoten meer fijnstof uit dan verwarming op gas of stroom. Maar minder dan open haarden of gewone houtkachels. Daarom zijn het goede vervangers voor open haarden en houtkachels (of allesbranders).

Verschillende soorten pelletkachels

Er zijn verschillende soorten. Een pelletkachel kan de ruimte verwarmen waarin hij staat (meestal de woonkamer). Maar er zijn ook pelletkachels die meer ruimtes verwarmen.

Subsidie voor pelletkachel

Het is alleen mogelijk om subsidie te krijgen voor een pelletkachel als deze aan bepaalde eisen voldoet. Zo moet de kachel een gesloten voorkant hebben.

U krijgt tot 2021 subsidie als u een pelletkachel koopt. Hoeveel u krijgt hangt  af van het soort kachel. De subsidie begint bij € 500.

Investeringssubsidie duurzame energie

De pelletkachel is 1 van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) staat welke apparaten hier nog meer onder vallen.

Energiebespaarlening

Naast de subsidie, kunt ook een Energiebespaarlening afsluiten. Op de site van het Energiebespaarfonds staat meer informatie hierover.